Å forstå hvordan HVAC-systemer fungerer kan virkelig spare en huseier mye penger. Det siste du vil er å komme hjem en dag og finne ut at det ikke fungerer som den skal. Det fører bare til elendighet, som jeg er sikker på at de fleste har opplevd på et eller annet tidspunkt på grunn av et defekt HVAC-system. Gode tips om å opprettholde HVAC-systemet ditt er i følgende artikkel, så fortsett å lese!

Kontroller at du kontrollerer filtrene i klimaanlegget. Dette er viktig fordi å sjekke filtrene dine kan utgjøre forskjellen mellom rimelige reparasjoner og dyrere nedover linjen. Prøv å sette den inn i den månedlige tidsplanen din, slik at du ikke glemmer å sjekke filtrene regelmessig.

Hvis du vil holde klimaanlegget i gang effektivt, må du sørge for at du skifter ut eller rengjør luftfilteret én gang i måneden. Se brukerveiledningen på a/c for instruksjoner om hvordan du rengjør filteret. Kjør aldri enheten når filteret fjernes, og la filteret tørke før du installerer det på nytt.

Hvis du vil vite mer om effektiv oppvarming eller kjøling av hjemmet ditt, gå på nettet og last ned ENERGY STAR Guide. Det gir informasjon for huseiere å lære mer om hvordan de kan spare penger mens de fortsatt holder hjemmet komfortabelt hele året, så det er en verdig klar.

Når våren kommer og dagene begynner å varme opp, ring inn en proff for å gi hvac en gang over. Dette vil sikre at klimaanlegget fungerer som forventet hele sommeren, og stopper deg fra å svette det ut når du minst forventer at systemet skal mislykkes.

Et HVAC-system er en veldig dyr investering. Dette er grunnen til at du bør gjøre noen surfing før du kjøper systemet. Prøv å finne et godt salg slik at du kan få systemet til en rabatt. Sjekk ut et par nettsteder før du tar en beslutning. Et flott nettsted å begynne er www.energystar.gov.

Hvis viften på kondensatoren inkluderer oljeporter, må de smøres årlig. Du finner disse portene er dekket med en metall eller gummi cap. Bruk SAE 20 olje som ikke er vaskemiddel og lett, og legg 10 dråper eller færre i hver port, men sørg for å unngå å overfylle dem.

Hvis du har vifter på plass for å gjøre HVAC mer effektiv, må du sørge for at de svinger i riktig retning. De bør skyve luft nedover over folk i rommet for å bidra til å kjøle huden. Hvis det blåser oppover, alt det gjør er å skyve varm luft inn i rommet.

En investering i en smart termostat kommer virkelig til å spare deg for penger. Du kan programmere den til å slå den av og på ved visse temperaturer eller tider, slik at du kan sikre at klimaanlegget eller varmeapparatet ikke går når det ikke trenger å være, og sparer deg for massevis.

Du ønsker ikke å ha en defekt HVAC system fordi det vil gjøre noen huseier elendig. Å ha et hjem som er for varmt eller kaldt er nok til å drive noen gal. Da må du betale kostnadene for å løse dette problemet gjør det enda verre. Ikke la dette skje, husk tipsene her for å sikre at HVAC-systemet ditt forblir fungerende riktig.